Duurzaam inkopen

Link2Doc heeft een aantal samenwerkingsverbanden met een maatschappelijk en duurzaam karakter. Want duurzaam inkopen met oog op de ontwikkelingsdoelen, dat is toch gewoon in deze tijd?

Substainable Development Goals (SDG’s) duurzame ontwikkelingsdoelen

Duurzaam inkopen middels ontwikkelingsdoelen

Hoe kan je als organisatie duurzaam inkopen met oog op de ontwikkelingsdoelen? SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn bepaald door de Verenigde Naties (VN), maar kwamen er voor en door iedereen.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2016 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015. Wil je meer weten over de verschillende doelstellingen? Bekijk dan de volgende video. En kijk op de website van SDGNederland.

SDG 1 Geen armoedeSDG 2 Geen hongerSDG 3 goede gezondheid en welzijnSDG 4 Kwaliteit onderwijsSDG 5 Gender gelijkheidSDG 6 Schoon water en sanitairSDG 7 betaalbare en duurzame energieSDG 8 Eerlijk werk en economische groeiSDG 9 Industrie, innovatie en infrastructuurSDG 10 Ongelijkheid verminderenSDG 11 Duurzame steden en gemeenschappenSDG 12 Verantwoorde consumptie en productieSDG 13 KlimaatactieSDG 14 Leven in het waterSDG 15 Leven op het landSDG 16 Vrede, justitie en sterke publieke dienstenSDG 17 Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Sustainable Boost

SUBstainable Boost

Ook benieuwd waar je organisatie nu staat? Welke voordelen behaald kunnen worden met duurzaamheid? Hoe voldaan kan worden aan wet- en regelgeving? En welke stappen je moet zetten om daar te komen? Met onze pragmatische en integrale aanpak creëren wij inzicht, bewustwording en verbinding. Ook voor jouw organisatie is dit mogelijk. Binnen drie maanden realiseren wij met de SUB-barometer jouw duurzaamheidsplan, waarin strategie vertaald wordt in concrete duurzaamheidsmaatregelen, die gekoppeld zijn aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Voor meer informatie kijk op https://sustainableboost.nl/ of neem contact op met Link2doc voor meer informatie met betrekking tot duurzaam inkopen.

Sunfieldsconsulting

Sunfield

Om het positieve verschil te kunnen maken zoekt Sunfieldconsulting naar ruimte om maatschappelijke en duurzame oplossingen te koppelen aan inkoop- en aanbestedingsvraagstukken en op deze manier ‘impact te creëren’. Voor meer informatie kijk op http://sunfieldconsulting.nl/.

Neem contact op: